Jäsenhuone|TyöhuoneMVVåra Sponsorer - Meidän tukijat

2003-2006

2 0 0 3

 

Sibbo Vargarna lentopalloili ystävyydellä Virossa

Ystävyyskuntatoiminta sekä yhteydet Kolgan urheiluseuraan tarjosivat Sibbo Vargarnan nais- ja miespelaajille mahdollisuuden tutustua Sipoon ystävyyskuntaan Kuusaluun 7.-8.6.2003. Viikonlopun mittainen ystävyysturnaus oheistoimintoineen vietettiin pääosin lentopallon merkeissä. Aikaisemmin ystävyystoimintaa ovat ylläpitäneet SV:n jalkapalloilijat ja suunnistajat. 

Lentopalloilu etusijalla 

Viikonlopun pikavisiitti Vironmaalle alkoi mielekkäästi urheilun merkeissä. Kahdensadan oppilaan Kolga Keskkool:ulle oli kokoontunut lähes ”puoli kylää” kuuden sadan asukkaan kylästä ihastelemaan uljasta Viro-Suomi kamppailua. Meininki oli kansainvälinen ja rokki soi. Viron liput liehuivat ja Sipoon sudet panivat parastaan pelikentällä. Ensimmäisenä kohtasivat naisten ottelussa Kolga ja SV. Pienoisen puurtamisen jälkeen voitto heltisi Sipoon naisille 1-2 (23-25, 26-24, 13-15). Toisessa ottelussa SV naarassusilla oli vaikeuksia liikkua sähäkästi kentällä, kun ennen peliä nautitut pihvit ja muusi painoivat jäsenissä. Virolaisilla Loksa:n kilpakumppaneilla olikin selvä taktiikka: jos ei voiteta pelaamalla, niin kirjaimellisesti ”syötetään kilpasisaret kanveesiin”. Taktiikka oli purra, lopulta SV daamit kuitenkin pusersivat voiton itselleen 0-2 (20-25, 23-25). Kahdella voitolla SV naiset saivat kirkkaimman pokaalin. Voitokkaassa naisjoukkueessa pelasivat Britt Granqvist, Annette Lindfors, Nita Nenonen, Ann-Christine Saven, Iris Tennberg (joukkueen kapteeni) ja Niina Tonteri. 

Sekä miesten että naisten otteluissa pelattiin ”koko rahan edestä”. Etenkin miesten peleistä ei puuttunut poveria ja kolgalaisten vahvistukset iskivät palloa soikeana parkettiin Sipoon susien vastatessa samalla mitalla. SV miehillä vastus oli kova ja yleisöllä riitti ihasteltavaa huikeissa palloralleissa. Kolga I:stä vietiin ajoittain kuin pässiä narussa ja SV miehet voittivatkin ottelun 0-2 (15-25, 24-26). Ankarassa ottelussa Kolga II:sta vastaan tuli SV miehille ”tänka på”.  Kolmannessa erässä johtoasema vaihtui susilta isännille kun onnetar puuttui peliin. Henkien taistelun jälkeen Kolga II nappasi ottelu- ja turnausvoiton 2-1 vain parin pisteen johdolla (20-25, 25-21, 15-12). Lopullisten pistelaskujen perusteella miehet pokkasivat turnauksen toisen palkinnon. Miesten joukkueessa uurastivat Kari Kainiemi, Kim Lindvall, Stefan Koskinen (joukkueen kapteeni), Eino Leino, Jori Lindroos ja Mika Tonteri. SV:n huoltajana toimi Pirjo Leino.

Iltaohjelmassa lisää urheilua

Saunan ja pakollisten kuvioiden jälkeen osallistuimme iltajuhlaan. Palkinnot jaettiin ja kaikilla oli mahdollisuus kaivella kaunat hampaankoloista mittelemällä muissa lajeissa. Silmiähiveleviä suorituksia nähtiinkin koripallopistekilpailussa sekä tenniksessä. Onneksi useimmat meistä joutuivat toteamaan ” ei tää oo mun laji”. Pysyköön suutari lestissään ja SV-lentopalloilijat pallottelemassa parketilla. Lopullinen ilta- ja venytysjumppa suoritettiin tanssilattialla, jotta päivän jäykistämät lihakset rentoutuivat sunnuntain sight seeingiä ja shoppailua varten.

Reissun aikana ruokahuolto pelasi paremmin kuin hyvin. Tosin aikataulut yllättivät: sapuskaa tuli neniemme eteen mitä ihmeellisimpinä aikoina. Majoitus oli järjestetty virolaisittain idylliselle Pudisoo Hostelin leirintäalueelle. Mentaliteetilla ”rahalla saa ja hevosella pääsee” – jouduimme vajamajoitukseen tuplabuukkauksen vuoksi. Emme säikähtäneet pienistä ja nukuimme makoisasti kuin sudenpennut partioleirillä.

Luonto on lähellä Virossakin

Sunnuntain kiertoajelulla katsastimme Viron luonnon erikoispiirteitä. Melika Kindelin opastuksella kipusimme kangasvuokkojen miehittämälle merenrannan kukkulalle Muuksi Linnamäelle . Kaunis merinäköala ja toisen etapin Jägala juga eli Jägalan vesiputous oli yllättävä näky muuten niin tasamaisessa Viron luonnossa. Perinteisiltä enemmän tai vähemmän tarpeellisilta Tallinnan-tuliaisilta ei voitu välttyä, joten ennen paluuta kotimaahan panostimme Viron kansantalouteen ja jätimme euromme kiertoon.

Sipoo kutsuu

Väsyneinä mutta onnellisina palasimme Suomen maankamaralle sunnuntai-iltana. Pilke silmässä ja hymy suupielissä muistelemme Viron reissua ja ystäviämme meren tuolla puolen. Kiitos ja kumarrus kolgalaisille järjestelyistä, etenkin joukkueiden valmentajille Signe Teesalulle ja  Ago Katvelille. Ensi vuonna järjestelypaineet kasautuvat Sipooseen. Teretulemast Sipoo!

teksti Nita Koskinen

 

2 0 0 4

 

SUOLENTOPALLON SM-MITALEITA SIPOOSEEN

Suolentopallon Suomen mestaruuksista miteltiin Haukivuoren Rajasuolla 31.7.-1.8. Leikkimielisessä mutta raskaassa kilpailussa nähtiin myös sipoolaisten rämpimistä vetisessä suossa. Sipoolaisseura IIK (Immersby Idrottsklubb rf) tsemppasi sekä naisten että miesten harrastesarjassa. Kotiinviemisinä IIK:laisillä naisilla oli pronssi- ja miehillä hopeamitalit. Suolentiksen Suomen mestaruuskisoihin osallistui 68 joukkuetta ympäri Suomen.

Jotta peli ei olisi käynyt turhan kuivaksi, myös ylätuvan isäntä aukaisi aika ajoin vesihanat. Suolentiksen motto -wet way to play- piti kirjaimellisesti paikkansa. Välillä kolmen pelaajan voimin irroitettiin joukkuekaveria irti suosta. Kenttien välillä oli vetisiä eroja. Yhdellä kentällä olisi pärjännyt parhaiten kumiveneellä, jollakin kentällä upposi vain puoleen sääreen asti. Sekin riittti pusertamaan viimeiset voimanrippeet pelien tiimellyksessä. Peliä helpottamaan oli sallittu vapaat ”lentävät” vaihdot. Normaalia pienemmällä kentällä tarpoi yhtä aikaa neljä pelaajaa.

IIK:n naiset kaatuivat omaan näppäryyteensä. Siistillä kuviopelillä ei kartutettu muuta kuin vastustajan pistesaldoa. Suossa järki liikkuu mutta jalat eivät. Loppua kohti kuitenkin oppi meni perille ja pelattiin kuin Wimbledonissa yhden kosketuksen ja parin parhaan syöttäjän peliä. Vaikka naiset petrasivat peliään loppua kohti kuin sika juoksuaan, vain pronssisija irtosi kolmen joukkueen sarjassa. Kolmas sija oli kyllä ansaittu, palloja tahkottiin ja suohon upottiin. Naisten joukkueessa pelasivat Outi Ahponen, Tiina Hamunen, Annette Lindfors, Miia Nenonen, Nita Nenonen, Ann-Christine Saven ja Susanna Vilenius. Valmentajana toimi ikiliikkuja Thomas Westerlund.

Todellinen henkien taistelu käytiin miesten harrastesarjassa, jossa 22 joukkuetta pelasi mestaruudesta. IIK:n miehillä oli kova työ nousta turpeesta mitalipeleihin. Alkusarjan viimeinen peli Hinkkitiimiä vastaan oli tiukka. IIK peittosi hinkkiläiset 2-1. Välierässä Reisjärven Voimaa vastaan sisäpelisalien hienosteleva ja tekninen peli oli muutettava röyhkeäksi ”pallo yli ja vastustajalle virhe”-peliksi, jos aikoi pärjätä lilluvassa suossa. Omilla syötöillä ja naapurin virheillä tulikin pisteitä. IIK:n miehet pelasivat loistavasti sunnuntaina ja nousivat pikku hiljaa finaaliin. Finaali Pertunmaan Ponnistajia vastaan oli rankka. Vastustaja veti tällä kertaa pidemmän korren ja kultamitalit kaulaansa. IIK:ta urhoollisesti edustivat Jori Lindroos, Johan Koskinen, Stefan Koskinen, Kari Kainiemi, Mika Nyström, Robert Skogster, Johan Tallberg jaThomas Westerlund.

Mukavana maustelisänä oli myös kotiin viemisinä suokuokkimisen jaettu SM-ykkössija. Miesten joukkueen Stefan Koskinen näytti miten ”suo, kuokka ja jussi”-mentaliteetti sopii sipoolaiseen pääkoppaan ja kroppaan. Minuutin aikana suosta nousi 95,5 kiloa turvetta kuokalla.

Suolentopallon suosio kasvaa tulevina vuosina. Ensi kesänä Haukivuorella mitellään jo Euroopan mestaruuksista ja seuraavana vuonna maailman mestaruuksista. Hauskaa oli ja suo tuli suonsilmiä myöten tutuksi, ensi vuonna sipoolaiset lähtevät uudelleen saalistamaan mitaleita

Teksti Nita Koskinen

 

SIBBO VARGARNA TURNAUSISÄNTÄNÄ MONITOIMIHALLISSA

Sibbo Vargarna sai kunnian järjestää ensimmäisen turnauksen 5.6.2004 peruskallion sisässä Sipoon sydämessä. Sipoon Liikuntatoimenjohtaja Tom Sundbäck avasi kunniakkaasti lentopalloturnauksen. Eino ”Totte” Leino piteli turnauksen lankoja käsissään ja tuomarinpilliä huulessaan. Joukkueita turnaukseen osallistui yhdeksän, neljä naisten ja viisi miesten joukkuetta. Kansainväliseen tapaan kunniavierainamme olivat virolaiset ystävyyskuntalaiset.

Turnaus oli revanssin paikka. Vuosi sitten miteltiin Virossa Kuusalussa. Kesäisenä lauantaina kerrallaan neljä kentällistä lentopalloharrastajia eli 48 pelaajaa iski palloa vimmatusti 1200 neliömetrin hallissa 25 metrin syvyydessä. SV naisilla oli edustava joukkue, SV:n miehet olivat ripottautuneet pitkin poikin kyläjoukkueisiin. Naisten kisassa taisteli neljä kivenkovaa joukkuetta: Kolga, Pilvijärven Pallo, Savion Sampo ja Sibbo Vargarna. Miehistä voimaa pullisteltiin viidessä joukkueessa: Kolga, UF Kamraterna, Immersby IK, Hindsby Af ja Keravan Pallokerho.

Päivän kliimaksit olivat tietenkin mitaliottelut. SV:n naiset aloittivat vahvasti pronssiottelussa Savion Sampoa vastaan. Vauhti ei kuitenkaan riittänyt loppuun asti ja SaSa vei voiton (22-25, 25-15, 14-16). Illan jälkipeleissä Viron tytöt ihmettelivät, mikä oli vikana ärjyillä Sipoon susilla? SV:n naiset olivat kuin karvaa vaihtamassa olleet sudet, hännät koipien välissä. Pallo on pyöreä ja ensi vuonna lähdetään karvat pörhöllään hakemaan ”poika” kotiin.  

Naisten finaalissa kohtasivat PilPa ja Kolga. Kolgan daamit ottivat upean voiton vahvalla pelillään (18-25, 17-25). Joukkue oli kuin iso nyrkki, joka takoi palloja tantereeseen. Voitokkaassa joukkueessa pelasivat Melika Kindel, Kadri Kröönkvist, Marika Mäe, Maris Saar, Kairit Talts ja Signe Teesalu.

Miesten pronssiottelussa Kolga ja KPK ottivat mittaa toisistaan. Henkien taiston jälkeen kolmanneksi itsensä kiilasivat KPK:n miehet (23-25, 22-25). Finaalissa kohtasivat HAF ja IIK. IIK:in ruuti ei syttynyt tai oli märkää, siten kahden erän jälkeen voittajaksi leivottiin HAF (25-17, 25-9). Rinnat rottingilla pelasivat Harri Kuivalainen, Stefan Laakso, Jorma Lintunen, Fredrik Selén, Markus Tolvanen, Henrik Vestman ja Bo-Johan Weckman.

Iltaohjelma saunomisineen ja palkinnonjakoineen vietiin läpi Lövhyddanissa. Pelit oli pelattu ja paremmuus selvitetty tämän turnauksen osalta. Siten jäykkyys ja hienostelu oli poissa kun tavattiin vuoden takaisia kavereita. Parhaan naispelaajan palkinto meni Kolgan joukkueeseen. Raati ei löytänyt parasta miespelaajaa, joten palkinto annettiinkin parhaalle miestuomarille. Epävirallisten tietojen ja puskaradion mukaan oletettavan parhaan miespelaajan nilkka pyörähti pelitilanteessa. Jury ei kuitenkaan vahvistanut näitä huhupuheita.

Hulvatonta menoa ja tiukkoja tilanteita riitti saunomisen ja grillaamisen ohessa. Meriveden lämpökin kohosi tarpeeksi korkealle uintireissuja varten. Kielikylpyä vauhdittivat muut asteet kuin lämpötila -kielet kääntyivät suuntaan jos toiseenkin ja opittiin tietenkin ne kaikkein hauskimmat virolaiset sanat poreammeesta huuhkajaan ja vieressä istumiseen. Yllätysohjelmanumerona jätettiin avaimet sisään ja talon ovet lukkoon, mutta siitäkin selvittiin hetken pähkäilyn jälkeen.

Sipoon susilla on vuosi aikaa punoa juonia ja hioa uusia kuvioita Viron reissua varten. Hiki haiskoon ensikin vuonna, odotamme innolla jälleennäkemistä ja tietenkin kovia pelejä.

teksti Nita Koskinen

 

2 0 0 5

 

KAKSI EM-KULTAA SIPOOSEEN

Immersby IK:n nais- ja miespelaajat rämpivät suossa 30.-31.7. Haukivuoren Rajasuolla. Hikisen ja turpeisen viikonlopun uurastuksen tuloksena oli suolentiksen Euroopan mestaruus sekä naisten että miesten harrastesarjassa. Paineet kasautuvat IIK:n pelaajille ensi vuotta ajatellen –vuonna 2006 mitellään jo MM-voitoista.

Suolentiksen säännöt lyhyesti

Upottavalla turpeisella kentällä on kerrallaan neljä pelaajaa, käytössä on lentävä vaihto. Joukkueeseen sallitaan maksimissaan 12 pelaajaa. Kentän koko on normaalilentopallokenttää pienempi: 7 x 15 m, verkko on n. 10 cm normaalia matalammalla. Beach volleyn sääntöjä sovelletaan: pallo toimitetaan vastustajan puolelle hiha- tai iskulyönnillä. Sormilyönnillä saa vastaanottaa, mutta ei laittaa palloa verkon yli. Kaikki syöttömuodot ovat sallittuja. Suolentiksessä pelataan kaksi 20 pisteen erää. Mikäli erävoitot ovat tasan 1-1, pelataan lyhyt viiden pisteen erä. Sanomattakin on selvää, että pelialusta on suo. Kentästä riippuen mudassa ollaan pelin aikana nilkasta nivusiin asti. Järjestäjät huolehtivat kenttien kunnosta loistavasti: paloletku käyttöön ja vettä kentälle, jos ei upota tarpeeksi.

Pelaajia ympäri Suomen

Haukivuorelle oli saapunut suolentiksen ystäviä sankoin joukoin ympäri Suomen. EM-mittelöön oli ilmoittautunut 61 joukkuetta. Euroopan mestaruuksista kisattiin naisten ja miesten harraste- ja kilpasarjassa, sekasarjassa sekä business-sarjassa. IIK oli ainoa joukkue, joka oli upeasti edustettuna kahdessa sarjassa. Tunnelma Rajasuolla oli loistava: aurinko paistoi, rokki soi, banderollit liehuivat ja joukkueet kajauttivat ilmoille mitä hurjempia kannustushuutoja. Suolentiksen pelaajan tärkeimmät ominaisuudet ovatkin turnauskestävyyden lisäksi ennakkoluulottomuus ja hurtti huumorintaju.

Suo, lentopallo ja IIK:n miehet

Lauantaina IIK:n miehet eivät antaneet piiruakaan periksi ja voittivat kaikki ottelut hienolla pelillä. Sunnuntaina finaalissa oli vastassa Mikkelin Kittaajat. Finaali oli ohi kahdessa erässä ja mikkeliläiset saivat tyytyä hopeiseen mitaliin. IIK:n miehille turnaus oli selvää pässinlihaa - he eivät hävinneet yhtään erää koko EM-kilpailujen aikana. IIK:n riveissä pelasivat: Ken Backström, Johan Koskinen, Stefan Koskinen, Harri Kuivalainen, Jori Lindroos, Jorma Lintunen, Klaus Nyström, Mika Nyström ja Thomas Westerlund.

Naisten taisto

Lauantaina naiset tarpoivat neljä ottelua läpi. Voitto Helsingin HOT:ista antoi lohkon neljännen sijan ja sunnuntaina ensimmäisenä vastassa olikin lohkovoittaja Pataässät Haukivuorelta. Tiukka nitro-ottelu päättyi IIK:n voittoon kolmannessa erässä ja tie finaaliin oli raivattu. Loppuottelussa oli vastassa Bunkkerin Pallo Pieksämäeltä. Turve lensi ja tämäkin ottelu venyi hurjan taiston jälkeen kolmanteen erään. Tilanne oli jo 3-1 Bunkkerin Pallolle. Sisukkaasti IIK vei kuitenkin ratkaisevan erän 3-5 ja Euroopan mestaruus lähti Sipooseen. Sisukkaat IIK:n naispelaajat olivat: Outi Ahponen, Tiina Hamunen, Marika Hyytiäinen, Nita Koskinen, Miia Nenonen ja Susanna Vilenius.   

Suolentis – wet way to play

Kotiinviemisinä mitaleiden, maineen ja kunnian lisäksi olivat kipeät lihakset, pintanaarmut, mutaiset ja märät pelivaatteet sekä hauskat muistot. Ensi vuoden MM-kisoja varten hiotaan vielä taktiikkaa ja harjoitetaan turnauskestävyyttä.

Teksti: Nita Koskinen

(Suolentiksen virallisille kotisivuille pääset tästä)

 

SV LENTOPALLOT VIREINÄ VIROSSA

SV nais- ja mieslentopalloilijat pakkasivat jälleen kerran pelivehkeet reppuun ja matkustivat Suomenlahden toiselle puolelle Sipoon ystävyyskuntaan Kuusaluun. Kesäkuun perinteinen lentopalloturnaus oli järjestyksessään kolmas. ”Kolmas kerta toden sanoo” piti miesten osalta paikkansa. Jälleen kerran miehet pokkasivat ykköspokaalin. Peli oli tiukkaa vääntöä molempia Kolgan joukkueita vastaan. Kolga I pani kampoihin, mutta SV vei voiton lukemin 0-2 (23-25, 23-25). Pallo sai kyytiä ja parketti paukkui ottelussa Kolga II:sta vastaan. Voitto irtosi lukemin 1-2 (8-25, 26-24, 15-10). Miesten joukkueessa uurastivat Niclas Isaksson, Johan Koskinen, Stefan Koskinen, Harri Kuivalainen, Jori Lindroos ja Mika Tonteri.

Naisilla oli kaksi vahvistustakin mukana, mutta silti kirkkain mitali jäi saavuttamatta. Hikisen taistelun jälkeen Kolga II päihitti SV naiset 2-1 (25-22, 17-25, 16-14). Kolmannessa erässä voitto jäi harmittavasti kahden pisteen päähän. Voitto Kolga I:stä toi SV naisille hopeasijan (21-25, 9-25). Hopeajoukkueessa palloilivat Tiina Hamunen, Kirsi Hinkula, Teresa Hinkula, Nita Koskinen, Milla Leino, Hanna Siltanen, Niina Tonteri ja Susanna Vilenius, Molempia joukkueita valmensi Totte Leino ja koko porukan huoltajana toimi Pippa Leino. Vuoroin vieraissa –ensi kesänä kolgalaiset ovat matkustusvuorossa Sipoota kohti. 

Teksti Nita Koskinen

 

2 0 0 6

 

 

Suolentiksen maailman mestaruus Sipooseen

Heinäkuun viimeisenä viikonloppuna kamppailtiin swamp volleyn eli suolentopallon maailman mestaruuksista Haukivuoren Rajasuolla. Yhteensä 66 joukkuetta palloili kuudessa sarjassa. Tällä kertaa osallistujia oli myös Suomen rajojen ulkopuolelta: Venäjältä ja Virosta. Sipoolaisedustus oli naisten harrastesarjassa ja kahdella joukkueella miesten harrastesarjassa. Immersby IK:n naisten ja miesten joukkueilla oli puolustettavanaan viime vuoden Euroopan mestaruus.

Miesten kuntosarjassa lauantain lohkokakkosia olivat sekä VaHiSöS että IIK omissa lohkoissaan. Sunnuntain upottavilla turvekentillä VaHiSöS sai vastaansa Nalle Volleyn Liedosta. Tiukan ottelun voitolla 2-1 (17-20, 20-17, 5-2) Nalle Volley meni finaaliin. Lopullisissa sijoituksissa VaHiSös:ssä pelanneet  Kjell Blomberg, Markus Rouhiainen, Sten Lindqvist, Thomas Westerlund ja Petri Mikkola olivat seitsemänsiä.

Myös IIK:n miehet saivat kovan vastuksen sunnuntain ensimmäiseen peliin. Buster Ähtäristä voitti IIK:n 2-0, taisteli kullasta Nalle Volleyn kanssa ja voitti maailman mestaruuden. IIK voitti Pukkilan Ponnistajat ja pelasi siten sijoista 5-6. IIK:n riveissä pelasivat Johan Koskinen, Stefan Koskinen, Jori Lindroos, Pasi Nenonen ja Mika Tonteri. IIK:n miehet olivat kuudensia miesten kuntosarjassa.

Naisten kuntosarjassa pelit noudattivat tuttua kaavaa. IIK:n naiset kokivat lauantain ainoan tappion Bunkkerin pallolle kuten edellisenäkin vuonna. Lauantaina kentät olivat melko kuivia ja kolmen kosketuksen peli oli mahdollista. Sunnuntaina pelattiin aivan eri peliä. Kentät oli kasteltu yön aikana ja suossa upposi polveen asti. Sunnuntain taktiikka oli "Wimbledon" eli ensimmäisellä kosketuksella yli. IIK:n naiset tarpoivat tiensä finaaliin, jossa vastaan tuli arkkivihollinen Bunkkerin pallo Pieksämäeltä. Maailman mestaruus tuli Sipooseen 2-0. IIK:n naisten joukkueessa pelasivat Outi Ahponen, Tiina Hamunen, Nita Koskinen, Marika Mentula, Miia Nenonen ja Susanna Vilenius.

 

Teksti:Nita Koskinen

(linkki suolentiksen kotisivuille löytyy tästä)